<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=162643931095906&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Be a Lloretenc com
EL DAIQUIRI

“L’excel·lència del daiquiri l’aconsegueix un lloretenc”

La relació de Lloret de Mar amb el daiquiri és una història tant apassionant com desconeguda. Una història que no es pot entendre sense tenir en compte la important empremta que van deixar els lloretencs que es van establir a l’Havana als segles XIX i XX, els anomenats americanos. Poca gent sap que va ser un lloretenc, Constantí Ribalaigua i Vert,  qui va sublimar la recepta del daiquiri fins a portar-la a la perfecció

El millor cocteler del segle XX

Constantí Ribalaigua va néixer el 1888 a Lloret de Mar i el 1899 va marxar a Cuba amb la seva família. Ben aviat va començar a treballar al Floridita que, en aquell moment, era propietat d´uns altres lloretencs, el Narcís i el Francesc Sala Parera. Constantí els va comprar l'establiment l´any 1918. Començava d´aquesta manera una trajectòria que el portaria a ser considerat el millor cocteler del segle XX.

Entre les fites d’aquest lloretenc il·lustre cal destacar els més de 150 còctels que va inventar, cinc dels quals els experts situen entre els 10 millors còctels caribenys de tots els temps.

Constantí Ribalaigua
Narcís Sala i Parera

El daiquiri frozen,
la recepta lloretenca

Constantí és el creador del daiquiri frozen, també conegut com a daiquiri floridita o daiquiri lloretenc. El seu secret és ben senzill i, per això, genial: Constantí és el primer que afegeix gel picat al combinat per obtenir una beguda més refrescant i de textura diferent. L’èxit és immediat. Hemingway, assidu al Floridita i fan de Constantí, ho va dir millor que ningú:


 “els daiquiris que preparava Constantí no tenien gust d´alcohol i feien la mateixa sensació en beure´ls que la que produeix esquiar vessant avall per una glacera coberta de neu en pols”.


Gel picat + una unça i mitja de rom + una culleradeta de sucre + el suc de mitja llimona verda cubana + cinc gotes de marrasquí.

Tot servit en una copa de boca ampla prèviament glaçada.

daiquiri_ingredients

Per saber-ne més

El Rei dels coctelers - Constantí Ribalaigua
Constantí Ribalaigua,   el rei dels coctelers
Floridita. Coctelería lloretenca.
El Floridita, la millor cocteleria del   món té origen lloretenc

On es pot prendre un daiquiri a Lloret de Mar

Romaní. Lloret.
El Romaní
Hotel de la Mar. Lloret.
Hotel Delamar
Cala Banys. Lloret.
Cala Banys

Vols

Be a Daiquiri ?

Vull venir a Lloret de Mar

Lloret Turisme

Avinguda de les Alegries, 3, 17310,
Lloret de Mar
+34 972 365 788

Contacte