<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=162643931095906&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
yasuji_fosano

Be a Lloretenc com
YASUJI FUSANO

Yasuji Fusano, un lloretenc nascut al Japó.

Braçada rere braçada Yasuji Fusano va arribar a Lloret de Mar. Era l’any 1966,  Yasuji jugava en aquells moments en un equip de waterpolo de la lliga alemanya i, durant unes vacances a Granada, va conèixer una noia. Aquesta noia va resultar que era de Lloret de Mar. Dos anys més tard es convertien en marit i muller i s’instal·laven a Lloret de Mar. Yasuji Fusano va ser un dels principals impulsors de la natació i diferents generacions de lloretencs i lloretenques varen aprendre a nedar sota les seves instruccions. En Fusano ens va deixar aquesta bonica frase, símbol de la seva estima a Lloret de Mar   “Sóc un arbre trasplantat, les meves arrels estan aquí.”

De la travessia de la platja al Club Natació Lloret

Yasuji Fusano arriba a Lloret de Mar i de seguida s’implica en la vida de la ciutat a través de la seva gran passió: la natació. Serà l’impulsor de la tradicional travessia de la badia de Lloret de Mar, una prova de natació en aigües obertes que ha esdevingut un referent i ha convertit Lloret de Mar en un dels llocs imprescindibles de l’especialitat.


“La gent a Lloret de Mar em deia que estava boig, que nedar al mar era perillós… Però jo pensava el contrari, la bogeria era no gaudir del plaer de nedar en un mar i una costa tan meravellosos com aquests.”


La travessia de la badia de Lloret de Mar es considera el bressol de l’actual club Natació Lloret. Com el Yasuji explica “vam haver d’impulsar la creació d’un club per tal de professionalitzar l’organització d’una prova que se’ns escapava de les mans.” Fusano ha estat durant molts anys entrenador i director esportiu del club, al qual continua assessorant. En l’actualitat encara neda tres cops a la setmana.

Yasuji Fusano va recollir la Medalla de l’Esport de la Generalitat l’any 2014 per la seva dedicació a la natació i al waterpolo. També ha rebut el premi Forjador de Lloret de Mar, un dels més importants de la vila.

Yasuji Fusano Recomana

“Navegar en Caiac per la costa lloretenca és una experiència sublim. Veure el poble des del mar, recórrer-ne la costa, deixar-se portar… Ho recomano a tothom qui vulgui veure Lloret de Mar d’una altra manera”

foto1-660476-edited-815229-edited
On es pot fer caiac  a Lloret de Mar

Un club amb molta història

Els darrers anys Lloret de Mar ha esdevingut un lloc de referència per a molts clubs i esportistes, amateurs i professionals, que volen fer estades de pretemporada i també per a la celebració de campionats i esdeveniments esportius de tot tipus. Unes instal.lacions de primer nivell, entre les quals destaca la piscina olímpica, la infraestructura hotelera i de serveis i el clima mediterrani són factors clau en l’èxit de Lloret de Mar com a destinació esportiva.

Club Natació Lloret de Mar
Club de Natació Lloret de Mar
Piscina Lloret
Piscina Lloret de Mar

Nedar en aigües obertes,
una tradició molt lloretenca

Lloret de Mar és el paradís de les vies braves,  tant per l’orografia de la costa com per la bellesa del paisatge. Aquesta activitat esportiva, iniciada als anys seixanta del segle passat per Yasuji Fusano i altres lloretencs amants del mar i la natació, és avui una de les tradicions lloretenques més reconegudes i arrelades a la ciutat.

Nedar aigues obertes Lloret - Fenals
Lloret de Mar - Fenals
Nedar aigues obertes Fenals - Sta. Cristina
Fenals - Sta. Cristina

Vols

 be-a-nedador

com Yasuji Fusano?

Vull venir a Lloret de Mar

Lloret Turisme

Avinguda de les Alegries, 3, 17310,
Lloret de Mar
+34 972 365 788

Contacte