<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=162643931095906&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Be a Lloretenc com
LES VOGADORES DEL SANT ROMÀ

Les noies del club de rem Sant Romà no remen, voguen. Perquè els lloretencs en diuen així: Vogar. Vogar és una de les tradicions lloretenques més desconegudes pel visitant i, alhora, de les més antigues. Vogar és una manera de conviure amb el mar i amb un paisatge natural excepcional. Les vogadores del club de rem Sant Romà practiquen el rem lúdic-popular i, per a elles, és molt més que un esport: és una passió que les arrela a la ciutat i a la seva gent. A cops de rem les vogadores del Sant Romà s´han conegut a elles mateixes i entre elles; diuen que vogar les ha fet millors persones i millors amigues…El que és segur és que juntes han descobert paisatges i indrets meravellosos i han contribuït a mantenir viva una tradició centenària de la ciutat que estimen.

“Vogar és una de les tradicions més desconegudes pel visitant i, alhora, de les més arrelades entre els lloretencs.”

Les dones pioneres d'Es Vano

Un dia de 1988 un grup de dones valentes, decidiren formar una associació amb el nom d´Es Vano. El seu objectiu, revolucionari per l´època, era formar part de la reinstauració d´una de les tradicions més boniques de la Festa Major de Santa Cristina de Lloret de mar: la regata de llaguts. 

El camí no va ser pas fàcil. Van invertir hores i recursos econòmics a canvi de feina, descans i vida familiar.  Finalment, l ´esforç va valdre la pena i van aconseguir ser la primera embarcació femenina de vuit embarcacions. Es Vano es va convertir en referent i més dones es van anar unint a les diferents entitats remeres.

S'amorra amorra
una regata del segle XIX

La Regata de llaguts s’Amorra amorra se celebra cada any  per  la Festa Major a la platja de Santa Cristina, el 24 de juliol.  És una tradició marinera del segle XIX que reviu, en forma de regata popular,  la competència entre els pescadors de l´època, que vogaven amb totes les seves forces per amorrar el llagut a la sorra abans que ningú i ser els primers  a arribar a la llotja a vendre el peix.

S´amorra amorra és una expressió del català centrat i salat, dialecte de la costa gironina. La utilitzen els pescadors per referir-se a l´acció de portar la barca del mar fins a la sorra i que es quedi encallada en ella.

samorra_amorra

Lloret rep 55.000 esportistes cada any (2017) i té 14 hotels certificats en turisme esportiu.

img_011
SAMLM 011 Festa Major Santa Cristina 1914
img_017
SAMLM 017 Tot Recordant Santa Cristina

Lloret de Mar, vila de vogadors

mapa_vogadors

Lloret de Mar és un dels centres neuràlgics del rem a Catalunya. A la vila hi conviuen fins a 7 clubs diferents, la majoria centren la seva activitat en el rem lúdic de regata popular excepte el Santa Cristina i el Pescadors que com a clubs federats participen en competicions en totes les categories.

logo_santacristina
logo_clubrem

Pescadors i Santa Cristina mantenen una rivalitat històrica. Any rere any competeixen, tant a nivell local com fora de les nostres aigües, per veure quin és el club lloretenc més destacat . Una rivalitat sana, divertida i profitosa que els ha fet millors vogadors…

logo_club_santroma
logo_hotelers
logo_marina-casinet
logo_esvano
logo_confraria
logo_clubnautic_lloret
logo_ajuntamentlloret

Vogant amb les noies del Sant Romà

Vols

bea_vogador

Vull venir a Lloret de Mar

Lloret Turisme

Avinguda de les Alegries, 3, 17310,
Lloret de Mar
+34 972 365 788

Contacte